Siirry pääsisältöön

Täydellisen huolettomia kesäpäiviä

Virus riivaa vieläkin keuhkojani, joten liikunnan suhteen ei ole mitään raportoitavaa. "Muu elämä" on kuitenkin erittäin voimissaan, sillä me saimme tänne pohjoiseen kunnon kesän! Lumi suli, puissa on lehdet ja mansikka aukoo ensimmäisiä kukkiaan. Voiko tämä olla tottakaan?

Vietimme helatorstain ja sen jälkeisen viikonlopun mökillä. Talvi oli hankaloittanut mökkeilyä, joten teimme ensimmäisen kunnon reissun uudelle mökillemme vasta helatorstaina. Silloinkin kävimme päivällä, sillä perjantaina työ kutsui.

Torstaina joessa riitti vielä jäälauttoja

Pihassa oli vielä pikkuisen lunta

Lauantaina pakkasimme tavaraa kahden autollisen verran ja karautimme uudestaan matkaan jo aikaisin aamulla. Perillä meitä odotti pari metriä noussut vedenpinta!


Vesi jatkoi hidasta nousuaan, mutta ei kuitenkaan uhannut mökkiä. Mökkitie kylläkin joutui tulvan uhriksi. Ehdimme siirtää autot ajoissa tulvalta suojaan, muuten olisi sunnuntaina kotiinlähtiessä tullut hätä.

Vettä oli palatessa polveen asti
Mökillä aika kului mukavasti entisen asukkaan risuläjiä selvitellen, polttopuita tehden ja lehtiä haravoiden.


Joki antoi meille myös ensimmäisen kalan kun katiskaan ui mukavan kokoinen ahven. Kyllä sitä kelpasi äitienpäiväaamuna syödä!


Hei hei, mökki! Tavataan taas!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tavoitteiden (epä)realistisuudesta

Olen jo hetken aikaa pyöritellyt päässäni ulkonäköön ja kropan koostumukseen liittyvien tavoitteiden realistisuutta. En tunne kovin montaa naista joka ei haluaisi treenattua, suht vähärasvaista kroppaa jota on kiva esitellä uimarannalla ;)

Näin kolmenkympin pari vuotta sitten sivuuttaneena en rehellisesti sanottuna ole edes kovin varma siitä, taipuuko vartaloni enää vaikkapa alle 20 prosentin rasvoihin, saati sitten vielä kuivempaan tilaan. Tavoittelenko mielikuvissani jotain sellaista, minkä saavuttaminen (saati ylläpito!) ei ole edes mahdollista? Onko mieleni sokaistunut näistä kaikista fitness-kuvista, joita media meille nykyään tyrkyttää? Entä jos kroppani toimii parhaiten 25-30% rasvoissa?
Nämä kaikki kysymykset ovat sellaisia joihin en oikeasti tiedä vastausta. Eniten minua askarruttaa se, onko minun vartaloani edes mahdollista "pakottaa" suht rasvattomaksi. Kaikki liha tottelee kuulemma kuria, mutta näinä kehopositiivisuusaikoina en ole ihan varma haluanko kurittaa i…

Kas vain!

Mietin hetken aikaa (ehkä sekunnin) miten käsittelen tätä aihetta blogissani, vai jätänkö kokonaan käsittelemättä. Sitten totesin että koska en osaa silotella yhtään mitään enkä antaa itsestäni yhtään todellisuutta parempaa kuvaa, tämäkin aihe ansaitsee saada näkyvyyttä. Kyseessä on kuitenkin asia, joka aivan varmasti vaikuttaa liikkumiseen, syömiseen ja laihdutukseen.
Kävin eilen lääkärissä kuulemassa että kohdussani asustaa 15-senttinen kasvain. Oletuksena on, että kutsumaton alivuokralainen edustaa hyvänlaatuista osastoa, mutta vielä ei voi varmaksi sanoa mitään. Koepala ja verikoe jo otettiin, seuraavaksi suuntaan magneettikuvaukseen. Sen jälkeen sovimme lääkärin kanssa kohdunpoiston ajankohdasta.
Ahdistuin lääkärin juttusille, sillä ihan viime aikoina vatsani on kasvanut melko muhkeisiin mittoihin. Näytän aivan samalta kuin aikoinaan puolivälissä raskautta. Kohtu tuntuu mahan päältä, pissattaa, närästää, kohdun kannattajalihakset väsyvät aktiivisen päivän jälkeen, ja vatsallaan …

Uupumus

Olen elänyt viimeiset viikot todella rankkoja asioita läpi pääni sisällä. Olen joutunut sulkemaan systemaattisesti pois mielestäni paniikin, pelon ja kuoleman fiilikset, ja keskittymään työntekoon ja hyviin asioihin. Tunnesäätely ja tunteiden hallinta ovat yksi suurimmista vahvuuksistani, mutta en voi väittää etteikö se vie energiaa! Sairaalareissun jälkeen olen vasta huomannut miten uupunut olen. Eilen lähdin töistä heti kun se oli mahdollista ja vedin tunnin mittaiset, koomaa muistuttavat päiväunet. Jos en olisi laittanut herätyskelloa soimaan, lapseni olisi varmasti vieläkin päiväkodissa.
Kuluneella viikolla olen antanut itselleni luvan höllätä. Tätä kirjoittaessa juon kahvia ja syön suklaata. En todellakaan tiedä, onko se fiksua, mutta se tuntuu just nyt hyvältä. Olen sellainen ihminen joka ruoskii itseään tahdonvoimalla eteenpäin vaikka jalat olisi poikki, mutta nyt joudun myöntämään tappioni. Nyt pitää pysähtyä ja levätä. Jos siihen kuuluu pari palaa riviä suklaata, niin kuinka…