Siirry pääsisältöön

Nyhtökauraneitsyys

Sorruin tässä joku aika sitten S-marketin hulppean -60% ilta-alen aikana ostamaan elämäni ensimmäisen paketin nyhtökauraa. Olo oli kuin tarjoushaukalla, kun suuntasin löytöni kanssa kassalle. Taidan olla vain n. 2.5 vuotta myöhässä tämän kokeiluni kanssa, mutta ehkä edustan sitä konservatiivista kansanosaa, joka lämpiää hitaasti tämmöisille "korvikkeille".

Työnsin paketin ensimmäisenä pakastimeen, sillä juuri silloin minun ei tarvinnut tehdä ruokaa. Tiistaina sovin kuitenkin itseni kanssa lämpimän ruoan syömisestä (se kirottu sokeri pitää häätää!), ja pikainen kurkistus jääkaappiin paljasti yhden surullisen broiskufileen odottavan miehen seuraavaa lounasta. Siispä reippain askelin pakastimelle, josta kahmaisin mukaani nyhtökaurapaketin ja jonkinlaisia kasviksia edustavia pakasteita.


Paketti oli tällaiseen perinteiseen kuvitukseen tottuneelle vähän turhan moderni, jotenkin tuo tiikeri ei iske minuun yhtään. Toisaalta taas ymmärrän sen myyvän varmaan ulkomailla paremmin kuin elovena-tytön. Paketin kääreessä oli mukavasti tietoa ja ruokaohjeita, siitä iso plussa!


Mikrosulatuksen jälkeen paistoin nyhtökauran pannulla voissa. Paketissa ohjeistetaan paistamaan rapeaksi, ja tässä ilmeisesti onnistuin.


Lisukkeeksi riisiä ja niitä hengettömiä porkkana-parsa-kukkakaaleja. Jännitystä hälventämään loraus barbeque-kastiketta. Maku ja suutuntuma olivat aivan hyviä :) Itseään oli helppo huijata, sillä koostumus oli paikoitellen hyvin lihamainen. Maku oli hiukan makea, mutta ei mitenkään häiritsevä. Tästä riitti vielä päivällisellekin, ja loihdin minulle ja lapselle vielä nyhtiksellä täytetyt pita-leivät.

Tulen luultavasti ostamaan toistekin tätä, jos sopivan edullinen tarjous osuu taas kohdalle ;)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BLACC-vaatemerkki testissä

Disclaimer: Olen ostanut tuotteet ihan itse omalla rahalla, näitä ei ole siis saatu yhteistyössä.
Eräänä väsyneenä aamuna eksyin sähköpostin mainoslinkin kautta taas Sportamoren sivuille. Päädyin tutkimaan BLACC-merkin vaatteita, sillä aleja mainostettiin. Olin jo aiemminkin silmäillyt kyseisen merkin vaatteita ja miettinyt millaisia ne ovat laadultaan.

Ensimmäisenä iskin silmäni leggareihin/treenitrikoisiin. Ensimmäisestä katsomastani mallista kommentit eivät olleet kovin mairittelevia, joten seuraava malli tarkempaan tarkasteluun. Siitä kokemukset olivatkin hyvin positiivisia, joten tuote koriin.
* Olen käyttänyt näitä trikoita lähinnä kotihousuina (koska kylmät kelit), ja olen todella tyytyväinen! Materiaali on mahtavaa, paksuus juuri sopivaa jotta mitään ei näy läpi. Ja venyy hyvin! Istuvuus on hyvä, ei moitittavaa.


Toisena koriin päätyi talvitrikoiden nimellä mainostetut juoksuhousut. Vähän paksummat trikoot, siis.
* Näitä olen käyttänyt kahdesti, kerran ulkona kävelylenkillä, ke…

Kas vain!

Mietin hetken aikaa (ehkä sekunnin) miten käsittelen tätä aihetta blogissani, vai jätänkö kokonaan käsittelemättä. Sitten totesin että koska en osaa silotella yhtään mitään enkä antaa itsestäni yhtään todellisuutta parempaa kuvaa, tämäkin aihe ansaitsee saada näkyvyyttä. Kyseessä on kuitenkin asia, joka aivan varmasti vaikuttaa liikkumiseen, syömiseen ja laihdutukseen.
Kävin eilen lääkärissä kuulemassa että kohdussani asustaa 15-senttinen kasvain. Oletuksena on, että kutsumaton alivuokralainen edustaa hyvänlaatuista osastoa, mutta vielä ei voi varmaksi sanoa mitään. Koepala ja verikoe jo otettiin, seuraavaksi suuntaan magneettikuvaukseen. Sen jälkeen sovimme lääkärin kanssa kohdunpoiston ajankohdasta.
Ahdistuin lääkärin juttusille, sillä ihan viime aikoina vatsani on kasvanut melko muhkeisiin mittoihin. Näytän aivan samalta kuin aikoinaan puolivälissä raskautta. Kohtu tuntuu mahan päältä, pissattaa, närästää, kohdun kannattajalihakset väsyvät aktiivisen päivän jälkeen, ja vatsallaan …

Tavoitteiden (epä)realistisuudesta

Olen jo hetken aikaa pyöritellyt päässäni ulkonäköön ja kropan koostumukseen liittyvien tavoitteiden realistisuutta. En tunne kovin montaa naista joka ei haluaisi treenattua, suht vähärasvaista kroppaa jota on kiva esitellä uimarannalla ;)

Näin kolmenkympin pari vuotta sitten sivuuttaneena en rehellisesti sanottuna ole edes kovin varma siitä, taipuuko vartaloni enää vaikkapa alle 20 prosentin rasvoihin, saati sitten vielä kuivempaan tilaan. Tavoittelenko mielikuvissani jotain sellaista, minkä saavuttaminen (saati ylläpito!) ei ole edes mahdollista? Onko mieleni sokaistunut näistä kaikista fitness-kuvista, joita media meille nykyään tyrkyttää? Entä jos kroppani toimii parhaiten 25-30% rasvoissa?
Nämä kaikki kysymykset ovat sellaisia joihin en oikeasti tiedä vastausta. Eniten minua askarruttaa se, onko minun vartaloani edes mahdollista "pakottaa" suht rasvattomaksi. Kaikki liha tottelee kuulemma kuria, mutta näinä kehopositiivisuusaikoina en ole ihan varma haluanko kurittaa i…