Siirry pääsisältöön

Työmatkajuoksua

Olin suunnitellut että toteutan juoksuhaasteen kohdan 12 "Juokse työmatka" keskiviikkoaamuna. Fiilis oli aamulla aivan kammottava, sillä jalat painoivat jostain syystä aivan hulluna. Aamu ei ole muutenkaan suosikkini mitä liikkumiseen tulee, sillä pääsen yleensä parhaiten käyntiin illalla. Yö oli kuitenkin ollut ehjä ja lepoa oli tullut se n. 7.5 tuntia, joten päätin yrittää.

Jalkaan meikäläisen "talvijuoksukengät", eli Icebugin nastanilkkurit :D Ihme kyllä, jalat kestää juoksemisen näillä kengillä aivan hyvin. Lesti on hyvä ja sopivan kapea. Reppu selkään, ja menoksi.

Kuva täältä
Aluksi fiilis oli tietysti vähän tahmea, mutta jossain kohtaa (ekan kilometrin jälkeen?) kone hyrähti käyntiin ja sitten se olikin menoa! Järkeily toimi tällä kertaa niin, että "antaa mennä kun on alamäki". No, oikeasti se oli ylämäki. Ja sitten alamäki. Miten voikin olla näin järjettömän hyvä fiilis juosta? Se oli 23 minuuttia silkkaa nautintoa!No entäs se syke? Se oli tietysti sitten fiiliksen mukainen. Mäen huipulla vilkaisin mittaria, joka kertoi että 189 bpm mennään, eikä se sieltä sitten enää alas tullut, kun vauhti vain kiihtyi alamäkeä mennessä. Ei seliteltävää.


Liikuntaa harrastamaton äitini kysyisi tässä kohtaa paheksuvasti että "Oliko tuollaisessa repimisessä nyt mitään järkeä?". Varsinkin kun vatsassa on kasvain ja parin viikon päästä leikataan. Ja minä vastaisin että "Oli. Se oli ihanaa". Sitä paitsi, kaikki eiliset hapot karkasivat jaloista ja olen ollut superenerginen koko päivän. Eiköhän tuollainen vk-meno ollut aivan hyvää vaihtelua ainaiselle kävelylle. Työpaikalla suihkussa tuli itku, kun tajusin että kahden viikon päästä en taida juosta hetkeen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

BLACC-vaatemerkki testissä

Disclaimer: Olen ostanut tuotteet ihan itse omalla rahalla, näitä ei ole siis saatu yhteistyössä.
Eräänä väsyneenä aamuna eksyin sähköpostin mainoslinkin kautta taas Sportamoren sivuille. Päädyin tutkimaan BLACC-merkin vaatteita, sillä aleja mainostettiin. Olin jo aiemminkin silmäillyt kyseisen merkin vaatteita ja miettinyt millaisia ne ovat laadultaan.

Ensimmäisenä iskin silmäni leggareihin/treenitrikoisiin. Ensimmäisestä katsomastani mallista kommentit eivät olleet kovin mairittelevia, joten seuraava malli tarkempaan tarkasteluun. Siitä kokemukset olivatkin hyvin positiivisia, joten tuote koriin.
* Olen käyttänyt näitä trikoita lähinnä kotihousuina (koska kylmät kelit), ja olen todella tyytyväinen! Materiaali on mahtavaa, paksuus juuri sopivaa jotta mitään ei näy läpi. Ja venyy hyvin! Istuvuus on hyvä, ei moitittavaa.


Toisena koriin päätyi talvitrikoiden nimellä mainostetut juoksuhousut. Vähän paksummat trikoot, siis.
* Näitä olen käyttänyt kahdesti, kerran ulkona kävelylenkillä, ke…

Kas vain!

Mietin hetken aikaa (ehkä sekunnin) miten käsittelen tätä aihetta blogissani, vai jätänkö kokonaan käsittelemättä. Sitten totesin että koska en osaa silotella yhtään mitään enkä antaa itsestäni yhtään todellisuutta parempaa kuvaa, tämäkin aihe ansaitsee saada näkyvyyttä. Kyseessä on kuitenkin asia, joka aivan varmasti vaikuttaa liikkumiseen, syömiseen ja laihdutukseen.
Kävin eilen lääkärissä kuulemassa että kohdussani asustaa 15-senttinen kasvain. Oletuksena on, että kutsumaton alivuokralainen edustaa hyvänlaatuista osastoa, mutta vielä ei voi varmaksi sanoa mitään. Koepala ja verikoe jo otettiin, seuraavaksi suuntaan magneettikuvaukseen. Sen jälkeen sovimme lääkärin kanssa kohdunpoiston ajankohdasta.
Ahdistuin lääkärin juttusille, sillä ihan viime aikoina vatsani on kasvanut melko muhkeisiin mittoihin. Näytän aivan samalta kuin aikoinaan puolivälissä raskautta. Kohtu tuntuu mahan päältä, pissattaa, närästää, kohdun kannattajalihakset väsyvät aktiivisen päivän jälkeen, ja vatsallaan …

Tavoitteiden (epä)realistisuudesta

Olen jo hetken aikaa pyöritellyt päässäni ulkonäköön ja kropan koostumukseen liittyvien tavoitteiden realistisuutta. En tunne kovin montaa naista joka ei haluaisi treenattua, suht vähärasvaista kroppaa jota on kiva esitellä uimarannalla ;)

Näin kolmenkympin pari vuotta sitten sivuuttaneena en rehellisesti sanottuna ole edes kovin varma siitä, taipuuko vartaloni enää vaikkapa alle 20 prosentin rasvoihin, saati sitten vielä kuivempaan tilaan. Tavoittelenko mielikuvissani jotain sellaista, minkä saavuttaminen (saati ylläpito!) ei ole edes mahdollista? Onko mieleni sokaistunut näistä kaikista fitness-kuvista, joita media meille nykyään tyrkyttää? Entä jos kroppani toimii parhaiten 25-30% rasvoissa?
Nämä kaikki kysymykset ovat sellaisia joihin en oikeasti tiedä vastausta. Eniten minua askarruttaa se, onko minun vartaloani edes mahdollista "pakottaa" suht rasvattomaksi. Kaikki liha tottelee kuulemma kuria, mutta näinä kehopositiivisuusaikoina en ole ihan varma haluanko kurittaa i…